Koolieelikute vanemate ümarlaud

Laupäeval, 24. märtsil olid kooli kutsutud nende laste vanemad, kelle lapsed alustavad kooliteed järgmisel paaril aastal.

Tegemist oli tehniliselt reklaamüritusega, sest järgmisel aastal tosinast lapsest, kes vallas kooli lähevad, on Maidla Põhikooli minemas kõigest neli. Nii et sisuliselt oli probleem kooli püsimajäämises.
Miks seda tehakse, sellele  ei osanud keegi ühtegi põhjapanevat selgitust anda. Minu arvates on tegemist eelarvamusega, sest põhiharidus on selline osa haridusteest, millega saavad hakkama kõik koolid. Alles gümnaasiumis ja ülikoolis tulevad juurde sellised spetsiifilised teemad, mille omandamiseks oleks vaja õpetajate vahel valida. Samamoodi võiks küsida, et miks inimesed kolivad kõik Tallinnasse? Ühest vastust sellele ei ole.

Kooli ja valla kiituseks pean ütlema, et kooli paremaks muutmisel on palju ära tehtud. Alati saab asju paremini teha, kuid minu arvates ollakse õigel teel. Loomulikult kogukonna vastu ei saa ning kui 2/3 lastevanematest arvab, et kooli pole Maidlas vaja, siis nii ongi. Enamus otsustab. Küll aga soovitan enne elanikkonnale väga lihtsalt ning arusaadavalt selgeks teha, milline hakkab elu välja nägema siis, kui kooli ei ole. Mina kujutan seda ette tühja, kõledana ning tulevikuta, kuid kas nende lastevanemate vaade on teistsugune kui minu oma?

Ma olen omalt poolt käinud välja palju võimalusi, et muuta kool selliseks nagu ei kusagil mujal:

  • Klassileht.ee on meie oma! Igaüks kes otsib internetis klassilehte jõuab Maidla Põhikooli. Paremat reklaami tasuta ei saa. Igal aastal olen ma pakkunud välja võimaluse ka oma klassi asju seal kajastada, kuid siiani on tööle läinud ainult need klassid, millega ma ka ise seotud olen.
  • Igale klassile oma nimi. See ühendab ning eristab teistest. Igal aastal uus number klassile, kuid nimi jääb kuni lõpuni. Minu teada ei kurda selle üle ükski Jutulindusest ega ka Suslikutest, et neid tuntakse nime pidi. Ja kõik teavad, kellega on tegu!
  • Huviringid luua kooli õppetundide baasil, et olemasolevat kinnistada. Juttu oli siin käsitööst, et töid ei saada valmis, sest õppekavas pole ette nähtud. Kui õpetaja palganumbrile juurde kirjutada mingi number, et ta õhtul on koos nendega heegeldamas või treimas, kes seda tõesti tahavad, siis ma arvan, et keegi poleks sellele vastu. Isegi mina oleks nõus väikese summa välja käima, kui mul oleks võimalus treipinki kasutada. Turg ei teki mitte küsimuse vaid pakkumise peale!
  • Sai tehtud Maidla Põhikooli leht Facebooki, et saaks informatsiooni operatiivsemalt jagada. Sinna on postitusi teinud ainult paar õpetajat, kus on ülejäänud? Propageerige oma õppeaineid ja jagage informatsiooni. See ei ole ammu enam kõigest meelelahutuslik kanal, vaid palju enamat!
  • Laenutage rattaid välja, mis nädalalõpus ja suvel niisama seisavad. Siinkandis ei paku sellist teenust mitte keegi!

Võimalusi on palju!

Lisan ka küsitluse, kuid tean juba vastust ette, sest kõik kes on Klassilehel, on oma kodukoha patrioodid, teistel on lihtsalt ükskõik!

KAS MAIDLA PÕHIKOOLI ON VAJA?

Uljam Teuli
põhikooliõpilase lapsevanem 2008-2025

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.