Lüganuse vald Facebookis

Lüganuse Vallavalitsusele ja vallavolikogule läks teele alljärgnev kiri:

Lüganuse valla kodulehel ei ole ühtegi viidet sellele, et vald omaks sotsiaalmeedias infokanaleid, kuid Facebookis on olemas lehekülg aadressil https://www.facebook.com/lyganuse.ee millel kajastatakse Lüganuse valla nime all valla tegemisi. Julgen arvata, et tegemist on siiski Lüganuse valla ametliku kanaliga ja kui ei ole, siis on tegemist identiteedi vargusega ning palun meetmed kasutusele võtta, sest leht tutvustab ennast kui riigiasutust.
Eeldades, et vald kontrollib seda lehte, soovin teada saada, mis alustel on blokeeritud minu kui vallakodaniku konto ligipääs lehele? Minu konto on nime all https://www.facebook.com/uljam ning kui ma nõudsin lehel Lüganuse valla nime alt postitanud isikult oma tuvastamist, siis minu kasutaja ligipääs lehele blokeeriti. Palun taastada minu ligipääs lehele, sest minu hinnangul on antud piirang Põhiseadusvastane.
Kas vallavalitsuse arvates on vallakodanikule ligipääsu piiramine informatsioonile õige? Mida on plaanis vallavalitsusel ette võtta, et taastada olukord, kus infole ligipääs ning arvamuse avaldamine oleks igaühe õigus ning ei sõltuks lehe haldaja suvast? Kes kontrollib Lüganuse valla sotsiaalmeedia tegevusi, et need ei oleks kallutatud vaid annaksid edasi objektiivset informatsiooni valla tegemiste kohta ning valla elanikud saaksid kaasa rääkida nagu demokraatlikus ühiskonnas kohane?

Antud kiri on saadetud teabenõudena Lüganuse Vallavalitsusele täitmiseks ning infoks Lüganuse volikogu liikmetele, kes võiksid olukorra oma kontrolli alla võtta ning lõpetada ära sotsiaalmeedia tsenseerimine kus valla elanikud ei saa oma arvamust väljendada, sest Vallavalitsusele see ei meeldi kui nende tegevusi kritiseeritakse.

Uljam Teuli

One Reply to “Lüganuse vald Facebookis”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.