Sügise sünnipäev 2012

Sellel korral viis tee Suslikud metsa. Kuna täna hakkab sügis, siis oli see ühtlasi ka sünnipäevapidu.
Sirtsi on meile varasemast tuttav koht ning Jutulind Mirjami lähedal ja juures sai seekord ka käidud. Suslikutega ühines ka esimene klass, kelle jaoks oli see esimene väljasõit.

Grupi giid õpetaja Tiina viis läbi “Raha siia!” koolituse, kui metsas peaks vastu tulema karu ning seda nõudma, et keegi vussedama ei hakkaks, siis tehti kuiva trenni, et leiaks kohe õige tasku üles.

Ainukene sadu, mille eest pidi põgenema, oli lehesadu. Ilm oli vaatamata kahtlastele pilvedele suurepärane!

Kui kõik olid valmis, siis asuti ühiselt metsa läbi kammima, et kõik sinna kadunud marjad ja seened üles leida.

Päästeoperatsioon “Marjad siia!” lõppes marjade jaoks õnnelikult ning kõik marjad, peale ühe, toodi metsast ära. Selle ühe jätsime me Sinu jaoks sinna, kui Sa peaksid ka metsa sattuma ning tahad ka marja noppida.

Karu metsas õnneks või kahjuks ei kohanud, kuid selle eest nägime ühte teist metsaelukat, kes aga ei tahtnud päästetud saada ning jäi meist metsa maha.

Kuna enne metsaminekut soovitati kõigil kummikud jalga panna, siis oodati muidugi ka vastavat ilma ning vett. Metsaalune valmistas aga pettumuse, sest vett oli seal vähe. Kuna aga kummikud olid jalas, siis pidid nad ka rakenduse leidma! Probleemi lahendas tee äärde “paigaldatud” lomp, mis kummikutele palju rõõmu valmistas ning ka kandjad jäid rahule…

Päästeoperatsioon muutis näljaseks. Selleks puhuks oli metsa äärde loodud kiirtoitlustuskoht “Piknik”, kus sai kiiresti kahanenud jõuvarud taastada, hambaid näidanud nälg kustutada.

Päästetud marjad ühes põdrasamblaga alustasid teekonda metsast välja mugavas autos. Siinkohal oleks paslik tänada neid, kes viitsisid toast välja tulla, autosse istuda ning rooli õiges suunas keerata – õpetaja Tiina ning lapsevanem Siiri. Mets sai jälle ilusti üle vaadatud, et keegi sinna talveks külmetama ei jääks (välja arvatud see üks mari, mille pead Sina ära tooma!).

Teel grillimiskohale komistasime kivi otsa.

Lisaks piparmündi-ja põdrasamblateele valmisid vorstikesed ning ka korralik suits sai pajas valmis keedetud. Sügis sai igati väärilise sünnipäevatervituse, kui see täna kell 17.49 uksele koputab. Avama ei pea, las ta olla koos oma vihma ja lendlevate lehtedega õues, kuid välja minnes tea, et sügise sünnipäeva piduriided on soojad ja vihmakindlad!

ILUSAT SÜGIST!

PILDID

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.