Liiklusõpetus 2. klassis

Liikluskasvatuse aluseks on ohutuse väärtustamine ning tähelepanu pööramine ohutusele igapäevases liikumises. Korralik käitumine peab kujunema harjumuseks. Õiget harjumust aitab kujundada positiivne eeskuju ja õpetamine.
Vastavalt Vabariigi Valitsuse määrusele nr 89; 08.03.2001.a. “Laste liikluseks ettevalmistamise kord” on liikluskasvatus lasteasutuse ja kooli õppe- ning kasvatustegevuse kohustuslik osa, mille käigus lapsed omandavad üldised teadmised ja oskused ohutuks liiklemiseks.
Lasteasutuse ja põhikooli esimeses astmes on liikluskasvatuse sisuks jalakäija ja jalgratturi ohutu liiklemise, käitumise ja liikluses toimetuleku õpetamine, lähtudes eelkõige lapse koduümbruse liikluskeskkonnast.

Maidla Põhioolis on liiklusõpetus praegu õppeainena lausa tunniplaanis
2. ja 3. klassi õpilastele. Lõpptulemuseks on see, et õpilane, kes lõpetab 3. klassi ja sooritab edukalt liikluseksami, saab  jalgratturi tunnistuse. Kooli arengukavasse on kirjutatud ka see, et edaspidi saavad noored sooritada ka rollerijuhieksami ning põhikool on võimalik lausa lõpetada piiratud õigusega autojuhtimise loaga.

Täna käisin liiklusväljakul jalgratturite koolitust piilumas ja pildistamas. Õpilased said panna ennast proovile, kas talvel õpitud reeglid on ikka hästi selged. Õpetaja Kalle Lipp arvas, et tase on veel nõrk. Suuna osutamisel  ja tagasivaatel pidid rattad liiga hoogsalt vänderdama hakkama, mis on liiklussituatsioonis üsna ohtlik. Ka kalduti sageli vastassuunavööndisse.

Õnneks on veel aega harjutada!

PILDID

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.