ekool ja tema uued võimalused

1

Peab tunnistama, et ekooli loojad on jälle veidikene ämbriga kolistanud, sest otsustasid oma uuendusi teha ilma ettevalmistusega. Põhimõtteliselt on samasuguse käitumisega nagu ka veidi aja eest, kui nad keset õppeaastat otsustasid platvormil muutusi teha, nüüd siis külvatakse segadust keset õppeaastat. Irooniline on ka see, et nad ei tea ise ka, kuidas see uus süsteem kasutajatehulgale vastu peab. Mina oleks suvel lasknud õpetajatel ja lastevanematel veidi koormusteste teha, et elu nüüd seisma ei jääks, kui asi peaks digiretseptiga ühte patta minema ning elu jääb seisma, aga eks see ole siis nende nägemus arengust – kasutada vene ruletti.

Sisselogimisel on primaarseks pandud jällegi kasutajanimi ja parool ning muud turvalisemad võimalused on lükatud tahaplaanile, mis avaneb vastava rippmenüü valikul. Minul igatahes ei õnnestunud endale kasutajanime ja parooli luua. Meilile saadeti küll kinnitus, et kasutajanimi on aktiveeritud ja loo nüüd endale parool, kuid parooli sisestada ei lubanud. Pidasin kinni ka reeglist, et paroolis peavad olema numbrid ja tähed ning suured kui väikesed, kuid vähemalt 1. septembril ei lubanud ta mul panna isegi sama parooli, mis on kasutusel minu poja kontol. Ehk hiljem siis proovin uuesti või jätkan vana hea ID-kaardi rakenduse kasutamist. Teretulnud oleks muidugi ka MobiilID võimalus, sest praegu saab seda ainult läbi panga kasutada, aga eks aeg näitab…

3

Sisselogides avaneb siis aken, kus on näha sinu lapsed ja sinu koolid. Lisaks sellele on meelitatud lapsevanemaid ekooli kasutama ka oma meeldetuletaja ja märkmikuna. Ega see paha võimalus ei ole, kui paned sinna kirja lapsega seotud üritused ning iga kord kui sisse logid, siis tuletatakse sulle seda jälle meelde. Iseasi on muidugi see, et kui palju seda kasutama hakatakse, sest enamasti kõikidel kes seda kasutavad, on juba rakendus olemas mida kasutada ning veel ühte kasutusele võtta mida ei saa teiste sündmustega sünkroniseerida, on enam kui küsitav.

8

Küll on aga loobutud foorumi nimetusest ning nüüd on sul võimalus kirjutada lugu mida saad hoida ainult endale või jagada teistega. avaldamise valikuks paistab olevat kool, ainult inimeste vahel privaatsõnumite jagamise võimalust ma ei märganud. Siiani on see rakendus leidnud ülivähe kasutamist ning ega infot sealt eriti ei saanud. Vaatame mida toob uus kujundus, kuid ega ta iseenesest ennast ei täida.

Väga hea on puudumistõendi esitamise võimalus. Siiani olen ma muidugi saanud hakkama Skype või meiliteel, kuid nüüd on võimalus seda ka ekoolis teha. Muidugi peab selle loomisel lapsevanem sisse loginud endana, mitte kasutama lapse rekvisiite sisselogimisel. Kas seda võimalust hakkavad ka lapsed ise kurjalt ära kasutama, see jääb juba iga lapsevanema enda südametunnistusele, kui palju ta oma lapse tegemistel silma peal hoiab, kuid selline võimalus on täiesti olemas ning tõenäoliselt on ka neid lapsi, kes seda varem või hiljem kasutavad.

6

Kooli poolt võib nüüd leida kõikide õpetajate pildid (selle lisamise võimalus on ka lapsevanemal ja lapsel endal, kuid tähele tuleb panna seda, et foto suurus peab olema alla 1 MB ning veebileht selle pildi vähendamisega ise hakkama ei saa). Iga õpetaja alt on võimalik tutvuda tema “sündmustega”. Mida see reaalselt tähendab, see on esialgu veel selgusetu, kuid eks kasutamise käigus näeb, mis sinna tuleb. Loodetavasti tekivad sinna kunagi ka õpetajate kontaktandmed, kuid kindel ei saa selles olla.

4

Ja lõpuks, kuid mitte üldse vähetähtsaks asjaks on tunniplaan. Siiani on selle täitmisest keeldutud, sest asi pidi olema väga segane ja keeruline. Loodetavasti nüüd on asi selles osas paranenud ning tahaks ikka lõpuks ka tunniplaani ekoolis näha. Eks ma tutvun olukorraga ja vaatan, kui võimatu see on.

Head kasutamist ning loodetavasti hakkavad lapsevanemad seda ka agaramalt kasutama, kuigi ma ei näe seda tõukejõudu ning uus mootor ei ole kindlasti selle põhjustajaks. Mina hoiaksin seda lihtsa ja arusaadavana, sest põhiliselt on see ikkagi hinneteraamat, mitte mingi ajaveetmistkoht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.