Südamenädala liikumisüritused 2011

Traditsioonilise südamenädala avab sel aastal üle-eestiline liikumispäev „Sinu sammud loevad“, et tuletada kõigile meelde kui oluline on liikumine ja füüsiline aktiivsus südamehaiguste ärahoidmisel.

Pühapäeval, 17. aprillil on üle Eesti avatud liikumisrajad ning toimuvad erinevad liikumist propageerivad üritused, kuhu kõik on oodatud kas lihtsalt kõndima, jooksma, rattaga sõitma või kepikõndi tegema. Üritustel osalemine on tasuta ning kõik lõpetajad saavad kaasa väikese liikumispäeviku. Kõikide liikumispäeval osalejate läbitud kilomeetrid pannakse kirja ning arvutatakse kokku ning nii saab vaadata, kus asuvad Eesti aktiivseimad tervisesõbrad.

 

Maidlas saab sellest üritusest osa võtta 17. aprillil 11.30 Maidla Spordihoone juures.
Kell 12.00 antakse start 3, 5 ja 7 km käimisradadele.

Ülevaate teistest üritustest leiab SIIT

Käimine on lahe asi ning olles ise pidev tatsaja, olen ma kahe viimase aasta jooksul endaga ka sammulugejat kaasas tassinud.

Omades turul olevatest seadmetest ühte uhkemat – Omron HJ720 – mida saab ka arvutiga ühendada ning siis oma tulemusi hiljem analüüsida, võib kellaajaliselt vaadata, et millal ja kui palju olen ma ringi käinud.

Hea enesetunde tagamiseks pidi iga inimene käima päevas maha 10 000 sammu ning kui tahetakse saavutada mingisugust mingisugust vormi, siis nendest 10 000 sammust pidid 3000 olema aeroobilised (lähevad kirja siis, kui viimase 10 minuti jooksul on tehtud vähemalt 60 sammu minutis). Nii, et kui kellelgi peaks selle sammumise kohapealt huvi tekkima, et tulemusi ka kuidagi dokumenteerida, siis esimese ettejuhtuva sammulugeja ostmisel pole mingisugust mõtet, sest need loevad ka siis, kui istud autos ja sõidad mööda meie auklike teid. Minu viimase aasta sammud on siin:

Motivatsiooni võid leida kaijala.ee lehelt.

Head sammumist ka pärast pühapäeva!

PILDID

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.