Tapa Leivatehase külastamine

Sai siis teisipäeva hommikul nii lasteaed kui ka teine-kolmas ja neljas klass kaasa võetud ning sõidetud Tapale kus täna oli plaanis saiategu.

Hagari väravas puhus väga tuvev tuul ning kehva ilma tõttu ei tulnud keegi majast välja vaid meile avati värav soojast toast. Sisse saades algas kostümeerimine, sest saiad pidid väga arglikud olema ja seetõttu pidime me maskeeruma jahuks. Pikkade kitsaste koridoride pealt leidsin ma musta karbi millele oli peale kirjutatud “Mürk”, kuid mul ei õnnetsunudki teada saada kas see oli tooraine mingi uue toote jaoks või vahend kirjaoskamatuse likvideerimiseks. Igatahes ei läinud ma selle õnge ning jõudsin elusa-tervena ka sellest hoonest välja.
Tootmisprotsessi täpsemalt kirjeldamata võin ma öelda, et tegelikult saavad saiad kõvasti vatti – neid sõtkutakse, loobitakse, pressitakse, soojendatakse, kuumutatakse, liueldakse, sätitakse ja pakendatakse enne kui laia ilma lastakse. Kuid lõppkokkuvõttes sai neist väga hea sai mis paneb lapsevanemana mõtlema, et erinevad kasvatusmeedodid on õigustatud kui lõpptulemus on positiivne. Kõigest täpsemalt, siis allpool näha olevast videost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.