Lahtiste uste päevad

Täna pidid ürituste plaani järgi algama Maidla Koolis Lahtiste uste päevad, kus pole vaja karta, et segad õppetunde vaid oled oodatud koolitööga tutvuma. Selline informatsioon on veel praeguse hetkeni kooli kodulehel üleval. Sai siis järele uuritud, et kas plaanis on lasta see vaikselt mööda, et lapsevanemaid pole suuremalt kusagil informeeritud ning sain kooli direktorilt Ruth Eliaselt vastuse:

“Vabandame, aga oleme 10 päeva edasi lükanud st 10.aprillist on lahtiste uste päevad  ja 17.aprillil on uude esimesse klassi tulijate laste vanemate koosolek.”

See, et kooli direktor pelgab ajakirjandust, väites et pidev torkimine teeb koolielu ebastabiilseks, on muidugi arusaadav, kuid informatsiooni omamine ja selle mitteedastamine sihtgrupile, on juba jaburuse tipp. Ma olen kogu aeg rääkinud, et info tuleks välja anda võimalikult vara, et kõik oskaksid planeerida oma tegevusi. Aastatetagune probleem oli selles, et tegevusi ei planeeritudki pikalt ette, nüüd tundub, et planeerimisega probleeme ei ole, kõik on teada, kuid sellest ei räägita!

Maidla Kooli õpetajad 2013

Ka mina pole väga paljust rääkinud, mis on koolis vahepeal juhtunud, lootes et asjad paranevad iseenesest kui neile vaikselt tähelepanu juhtida. Tundub, et see on asjatu lootus ning ma ei saa ükskõikselt kõrvalt vaadata, kuidas asju tehakse järjest enam valesti ning kui vaadata ühtset Maidla Kooli õpetajate pilti, siis tundub nagu oleksid kõik lasteaia õpetajad juba lahkunud. Tõenäoliselt nii see ka läheb, kui juht mõtleb, et kool on ainult tema ning teised on kõigest töölised!

Ja muide – keegi ei ole kaebama tulnud, kui hakatakse jälle nõiajahti pidama, et kes Teulile rääkis sellest, et asjad on halvasti. Ma olen seda kogu aeg kahtlustanud ning minu veendumus süveneb.

Uljam Teuli
Lapsevanem, kes tahab, et kool oleks parem kui koduõpe – kus üks õpetaja annab kõiki ainetunde!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.