Iga tegu jätab jälje

Õpetaja Karmen viis meid Rakverre Eesti Politseimuuseumisse. Meiega tuli kaasa ka 2. klass ja Monica. Kui me Rakverre jõudsime, seadsime sammud kohe muuseumi poole.  Seal ootas meid ees õppetund „Iga tegu jätab jälje“.

Meid võttis vastu muuseumi giid. Ta juhatas meid kriminalistika tuppa. Kõigepealt mängisime mälutreenimise mängu, sest  politseinikul peab olema  väga hea mälu. Me saime kiita heade tulemuste eest.  Edasi mängisime taalrimängu. Selles oli oluline raha liikumise märkamine.  Järgmisena õpetati meile sõrmejälgede võtmist  ning  nende uurimist. Siis  pidime lahendama ülesandeid, et teada  saada seifi salakood. Seif oli peidetud ühe maali taha. Giid sisestas numbrid ja seif avaneski. Sealt saime kingitusteks muuseumi pulgakomme. Lõpuks pidime kokku panema fotoroboti abil meie kooli direktori portree. Kõik said valida mälu järgi näodetaile.  Püüdsime küll väga, aga eriti hästi välja ei tulnud.

Kui me muuseumist lahkusime, läksime kõik koos Pihlaka kohvikusse einestama. Enne rongile minemist käisime ka Pätsi saiapoes, sest raha oli veel üle.  17:08 istusime uude rongi ja sõitsime Kiviõli poole. Sõit möödus  väga kiiresti.

Meil oli väga vahva päev!  Käik Rakverre jättis ka jälje, isegi mitu…

Suslikud  Madli Liis ja Joel    🙂

LISADA PILDID!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.