Lojaalsus

Lojaalsus on väga hea asi ning seda hindavad kõik. See tähendab, et sa saad milleski kindel olla. Minuni on jõudunud sellised teated, et Maidla Kooli direktor Meelike Abroi on oma kooli juhtimisega jõudnud niikaugele, et lasi õpetajatel alla kirjutada “lojaalsuslepingule”. Ma ei tea selle dokumendi sisu, kuid selle eesmärk saab olla ainult ühene – vähendada koolist väljuva informatsiooni hulka. Kui alguses hakkas see pihta “õpitud abitusega”,  siis nüüd on jõudnud see oma tõelise olemuseni – informatsiooni varjamiseni.
Kui kooli direktoril on informatsiooni, et õpetajad jagavad delikaatseid isikuandmeid, siis peab ja pöörduma õiguskaitseorganite poole. Minu teada pole õpetajad seda kunagi teinud, küll on aga pööranud tähelepanu vigadele kooli juhtimises ning see on väga oluline aspekt millest peab kooliga seotud inimesi informeerima. Viimased kuud on näidanud, et Meelike Abroi ei hooli kehtestatud reeglitest ning püüab lapsevanemaid koolijuhtimisest võimalikult kaugel hoida. Juhin tähelepanu sellele, et iga inimese kohus on lõpetada võimalik õigusrikkumine võimalikult kiiresti. Minu kogemused näitavad, et Maidla Kooli juhtkonnale nende teatamisest ei pruugi kasu olla, sest on olnud juhuseid, kus kool õiguserikkumist ei näe ning seetõttu on vaja hinnangut väljastpoolt kooli. Sellise teate koostamine ei ole lojaalsuse rikkumine vaid õigluse jaluleseadmine ning koolil ei saa selle vastu etteheiteid olla. Soovitan kõikide oma tõenditega pöörduda koolipidaja poole, sest tema peab teadma kõikidest juhtumitest mis puudutavad kooli ning direktoril ei ole mingisugust õigust seda keelata. Iga inimene peab otsustama, kas lojaalsus Maidla Koolile on lojaalsus ainult direktorile või ka lastele ja lastevanematele!
See ei ole üleskutse, et andke mulle teada, kui märkate koolis õiguserikkumist. Mina ei ole õigusemõistja, kuid võin aidata vajadusel pöörduda õigete inimesteni. Ma ei ole kunagi inimese usaldust kuritarvitanud, kes soovib saada kaitset ebaõiglase kohtlemise eest ning luban, et ei tee seda ka edaspidi.

Uljam Teuli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.