Unistuste Kiviõli


Kiviõli I Keskkooli õpilased korraldavad 1.juunil heategevuslikku lastekaitsepäeva UNISTUSTE KIVIÕLI. Sel päeval on avatud kohvikud, õpilaslaat, kus müüakse õpilaste valmistatud esemeid, kohal on päästeamet väljapanekuga ning lisaks veel palju erinevaid töötubasid ja tegelusi, kus kõik soovijad saavad osaleda. Toimub ka UNISTUSTE JOOKS, millega kutsutakse inimesi liikuma ning osalustasu makstes saab anda oma panuse heategevusse. Osalema oodatakse kõiki unistajaid, kes soovivad jagada headust, hoolivust ja rõõmu!!! 🙂
Annetusi võivad teha kõik soovijad vastavalt võimalustele!
Kõik hea on jagamiseks:)

Kiviõli I Keskkool

Eellugu 09.05.2015 Põhjarannikus:

Kiviõli 1. keskkoolis toimunud projektipäevadel panid õpilased paberile oma unistuste kodulinna. Unistused saavad teoks lastekaitsepäeval, kui koolipere korraldab heategevusjooksu ja laada, paneb püsti välikino ja jäätisemüügi.

Projektipäevi on Kiviõli 1. keskkoolis toimunud varemgi, sest see on osa elulähedasest õppest, mida ettevõtlik kool väga tähtsustab. Aga sedapuhku arutleti esimest korda selle üle, mida saaks kool teha kogukonna heaks. “Soov oli teha midagi mõõdetavat ja käegakatsutavat,” selgitas direktor Heidi Uustalu.
Kahele projektipäevale eelnes probleemide väljatoomine. 1. kuni 12. klassi õpilased panid plakatile kirja, milline võiks olla nende unistuste Kiviõli. “Tuli välja laste soov, et ka linna keskel oleks midagi teha, ja sellest sündis mõte täiendada kiigeplatsi,” rääkis bioloogiaõpetaja Alice Aaviksoo.
Praegu toimuvad kiigeplatsil vabaõhuüritused, seal on kiik ja väike mänguväljak. Koolilapsed soovivad sinna lisada turnimisseina või mõne muu atraktsiooni.
Järgmisena hakati nuputama, kuidas atraktsiooni ostmiseks raha koguda, ja otsustati korraldada ülelinnaline heategevuslik lastekaitsepäev. Et see oleks sisukas, jagunesid õpilased oma huvide järgi üheksasse töörühma, kes hakkavad vedama mitmesuguseid tegevusi.
Näiteks sporditeemalises töötoas sündis heategevusliku jooksu idee, kuhu kaasatakse ka linnaelanikud. Näituse- ja meediagrupp korraldab linnas orienteerumisvõistluse. Turvalisuse meeskond lubas kutsuda politsei- ja piirivalveameti, päästeameti ning maanteeameti esindajad, muu hulgas saab osaleda vigursõidus.
“Lastekaitsepäeval tulevad Kiviõlisse veel välikino, laat ja tänavakohvik. Õpilased teevad ise koolisöökla köögis jäätist ja müüvad seda. Üks meeskond teeb näomaalinguid, mida juba projektipäevadel katsetati,” rääkis bioloogia- ja geograafiaõpetaja Karin Pohla.
Ta ise juhtis Aaviksooga töörühma, kes muudab ilusamaks ja värvilisemaks linna sissesõidutee veered. “Teeme linna sissesõiduteede veered koos õpilastega lilleliseks juba maikuu jooksul,” lubasid noored õpetajad.
Kõik, mis lastekaitsepäeval teenitakse, panustatakse mänguväljaku täiendamiseks.
Selle osa, mis puudu jääb, loodab linn juurde panna, ütles Kiviõli linnavalitsuse majanduse juhtivspetsalist Anu Needo. “Oleme kooliperega selle projekti teemal mitu korda kohtunud ja kohtume veel. Esmaspäeval arutame näiteks läbi lillede eelarve, et see oleks linna jaoks vastuvõetav.”
Needo tunnistas, et vahel tuleb ametnikuna ka laste õhinat kärpida.
“Näiteks linna kaunistamise puhul on lastel mingisuguseid mõtteid ja meie oleme nagu tujurikkujad, kes tahavad eskiise ja kavasid – lihtsalt meil tiksub kuklas, et pärast tuleb neid peenraid ka hooldada. Õnneks on koolil seekord hästi läbi mõeldud, et see oleks jätkusuutlik ja kui nad midagi maha panevad, siis hoiavad sellel ka hiljem silma peal.”

Sirle Sommer-Kalda
sirle@pohjarannik.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.