Lend 2018 – 2008ndal aastal

2008. aasta oli Lend 2018 kodulehele alguseaasta.

Mulle oli see uus katsumus, sest kunagi varem ei ole ma pidanud lehe tegemisel arvetsama teiste soovidega – kõik on alati tehtud oma äranägemise järgi! Samuti ei ole ma pidanud lehel kajastama nii palju võõraid inimesi – ikka on see olnud pere või sõprade keskne. Raske on olnud küll neutraalseks selles suhtes jääda, et mitte ainult oma lapsi filmida ja pildistada, kuid ma usun et sain selles suhtes hästi hakkama – igaüks peaks ennast sealt leidma.

Küll aga peab ütlema, et vastukaja lihtsalt ei ole. Samuti on lapsevanemad väga laisad ning varjavad ennast oma kiire elutempo taha, kuigi just nende huvisid silmas pidades ma seda lehte üldse peangi, et nad saaksid oma kiires elus õhtul kodus istudes 10 minutit aja maha võtta ja vaadata mida laps on koolis jälle huvitavat teinud. Isegi selleks ei leidu aega… Aga see on üleüldine lapsevanemate probleem ning ma olen sellega tegelikult juba leppinud. Samuti ei ole lapsevanemate vahel mingisugust sidet tekkinud ning nime ja nägupidi tean ma ainult ühte lapsevanemat ning seda ka ainult Maidla lasteaia kodulehe tegemistega seoses. Kuigi kodulehel on sellised võimalused olemas, et oma kontaktandmeid saab vahetada, kuid selleks tuleks eelnevalt võtta ette kodulehel kasutajaks registreerimine… mis on aga ainult pooltele lapsevanematele jõukohane olnud.

Igatahes arvas küsitluses neli inimest, et leht võiks edasi kesta ka järgmisel aastal ning kuigi oleks tahtnud rohkem poolthääli näha, on see vastuhäältega vastandades siiski 100% toetus ning me jätkame…

Kuna inimestega kontakt puudub siis jääb mulle ainukeseks lohutuseks statistika vaatamine millest iga külastaja jälje maha jätab. Kuigi seal ei näe, kui palju külastatakse lehte asjasse puutuvate inimeste –  Maidla Põhikooli õpilaste, õpetajate ja lastevanemate – ning võõraste ja juhukülastajate poolt, peab tunnistama et lehekülastatavus on olnud tõusiteel ning seda on ainult hea teada. Loodetavasti on uuel aastal ka piisavalt sündmusi mida saab kajastada, sest ainult igasugused argipäeva hallust lõhestavad sündmused ongi need mis murravad rutiini ning toovad õpilaste silmadesse sära!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.