Keda huvitab poliitika?!

Natukene teeb harja punaseks ikka küll, kui vallavanem lahmib, et kõik kes protestivad Heidi Uustalu vallandamise vastu, on kas reformierakondlased või “ajupestud” nagu kirjutab Rein Sikk Maalehes. Ma võin kätt südamele pannes öelda, et minu vaateid ei mõjuta küll ükski erakond ega ka mitte inimene. See tsirkus on käinud siinkandis volikogudes juba aastaid ning viimaste valimiste ajal sai mul sellest nii villand, et ma otsustasin iseenda poolt hääle anda. Ju oli selliseid veel, kes ei tahtnud nendele poliitikutele oma toetust anda ning ma sain kokku koguni 13 häält, kuid mul on hea tunne, et mina ei andnud oma toetushäält mitte kellelegi neist ning seega ei saa keegi öelda, et ma ei ole erapooletu.
Kuni 4. detsembrini ei teadnud ma isegi seda, kes on meil praegu vallavanem. Kuigi ma olin teda 1. septembril koolis näinud, ei või kunagi kindel olla, millal ta jälle välja vahetatakse. Nagu siin uudiste käigus on selgunud, siis kahe aasta jooksul lausa neli korda. Minu poolest võivad nad kasvõi iganädalaselt vahetuda, sest minul pole neid kunagi varem vaja olnud ning tõenäoliselt võib enamus vallarahvast seda öelda. Osad lihtsalt käivad iga nelja aasta tagant valimas ja annavad hääle sellele, kes kõige moosisemat tulevikku lubab. Kõik nad kogunevad sinna ainult sellepärast, et olla otsustamise juures ning tõenäoliselt ikka omakasu peal väljas. Ma ei ole mitte kunagi näinud sõitmas bussiga neid inimesi, kes otsustavad bussiliinide graafikute üle või komberdamas üle hangede neid, kes peaksid vastutama lumelükkamise eest kõnniteedel. Kõike otsustatakse paberil ning tegelik kokkupuude reaalususega puudub.
10 aastat järjest on minu peret kutsutud suurperede jõuluaegsele kokkutulekule, kuid ma ei ole kordagi sinna läinud, sest mul ei ole vaja mingisugust käepigistust inimestelt, kellest ma ei hooli. Ei hoolinud siis ja ei hooli ka tulevikus.
Valdade liitmine käis sellepärast, et kulusid vähendada ja kompetents läheks paremaks. Praegu vaadates tundub, et see on veel halvemaks läinud. Elanikesse suhtutakse veel ükskõiksemalt kui Toompeal. Kuna meil on üks saadik ka otsapidi riigikogulase palgal, eks ta toob seda ükskõiksust siis pealinnast kaasa. Igatahes ühelegi minu kirjale pole ta suvatsenud vastata.
Või võta siis Enno Vinni, kes koolidirektori vallandamise valguses toob välja, et tema probleemiks on lubjakivikarjäär. Kas on nii raske aru saada, et tema probleemid ei ole hetkel olulised, vaid tema ongi probleem! Astuda erakonnast välja, et saada oma häälele kaalu juurde – kord olen ühel, kord teisel pool, oleneb sellest kumb on mulle kasulikum. Kui see on valijate suhtes aus, siis ma ei tea, mis peaks olema vale!
Ma võin öelda ühe kindla asja mis kindlasti saab olema – me saame endale uue vallavalitsuse. Kas sellel kuul või järgmisel, see polegi oluline, aga Vabariigi aastapäevaks on meil pukis jälle uus mees. Kas me saame ka Heidu Uustalu tagasi, seda ma täpselt ei tea, aga Aare Priimägi uut koolidirektorit sellel talvel kindlasti ei leia, ükskõik kui pingsalt ta ka ei otsiks. Muide, ma lugesin natukene Sinu tööjuhendit Priimägi ning esimesest punktist kaugemale pole vajagi minna, et näha kuidas inimene oma tööga hakkama ei saa, sest mingisugust koostööd valla erinevate koolide vahel ei ole, on ainult konkurents ning ühe kooli direktor väidab siiani, et Kiviõli kool on nende vaenlane. Kui hakata punkte edasi lappama ning otsida nende taha tegevusi, siis võiks vist päevapealt töölt lahti lasta?
Sellega ma tahan öelda, et kõik me teeme vigu. Kõik me eksime millegi vastu, äkki võiks vahetevahel neid ka tunnistada? Mirtel, Kertu ja Ave nägid suvel vaeva ning panid kergliiklustee äärde pingid, mida vald ise ei mõistnud panna. Võtaks aja maha, läheks istuks sellele pingile ja mõtleks järele kuhu edasi minna. Vallainimesed on teie heaks teinud seda, et andnud võimaluse teil särada, võtke siis ja tehke nende inimeste jaoks ka midagi! Teile on eraldatud terve maja kus te võite omavahel kembelda. Hoidke teistest majadest eemale! Ja kui tahate midagi muutma hakata, siis pole vaja kasutut pressideadet kusagil lehenurgas, et raamatukogus saad arenguplaaniga tutvuda – tulge kohale ja rääkige!
Ja see “loodusfotograafist” avalike suhete spetsalist saatke koolitusele, et ta oskaks enamat kui Facebooki postitusi jagada!

PS Ma olen väga hea ja lahke inimene, kuid ma ei näita seda välja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.