Digitaalne allkiri

Võid luua oma dokumendi näidise põhjal või laadida selle alla SIIT ning üleval paremal ääres on kiri “Laadi alla” (võib olla la “Download” kui arvuti on inglise keelne). Jäta meelde, kuhu kohta allalaetud fail salvestus. Vaikimisi on olemas selline kaust nagu “Allalaetud failid” võib ka kasutada otsingut faili nime järgi “Avaldus Lüganuse Vallavalitsusele”.

Edasi liigu veebiaadressile Dokobit

Avaneb lehekülg kuskohast saab sisse logida nii mobiil ID, Smart ID kui ka ID-kaardiga. Erinevad sisselogimise viisid küsivad erinevaid algandmeid: mobiil ID tahab saada telefoninumbrit (veendu et valitud on eesti suunakood)

Smart ID tahab isikukoodi ning ID-kaart loeb andmed kaardi sertifikaatidelt.

Näidisvideos saab kasutada Smart ID lahendust, sest nii mobiil ID kui ka ID-kaart on kasutatav Digidoc rakendusega ning selleks pole eraldi veebilehte vaja. Üleval paremal nurgas on keelevalikud. Näidisvideo on inglise keelne.

Sisestades isikukoodi tuleb sinu telefoni PIN1 päring. Kontrolli kontrollkoodi!

Kui oled sisse loginud esimest korda, siis küsitakse sinu käest meiliaadress mida pead kaks korda sisestama, et välistada vigu. Seejärel mine vaata oma postkasti mille aadressi ja sisestasid ning seal on aktiveerimisnupp millega saad oma konto kasutamist alustada. Üleval paremal ääres dokumendi loomise nupp (näidisvideos on see inglise keelne).

Seejärel vaata, et vaikimisi formaat oleks ASIC

Ning järgmisena otsi brauseri vahendusel üles allkirjastatav dokument

Jätka all oleva nupuga ning järgmises aknas on all roheline nupp allkirjastamiseks.

Seejärel on all nurgas kontrollkood ning kui see on sama mida näidatakse sinu telefonis, siis sisesta PIN2 dokumendi allkirjastamiseks

Kui dokument on allkirjastatud saab selle all olevast rohelisest nupust alla oma arvutisse alla laadida

Digidoc näitab seejärel kehtivat allkirja nagu see oleks antud mobiil ID või ID-kaardiga.

Seejärel ava oma postkast ning lisa manusena allkirjastatud fail. Pealkirjareale võid kirjutada “avaldus” ning tekstilahtrisse “Digitaalselt allkirjastatud fail on manuses”.

AADRESS KUHU TULEB KIRI SAATA ON avaldus@klassileht.ee

Sellele aadressile saadetud kirjad suunduvad aadressitele: valitsus@lyganuse.ee ja kõikidele volikogu liikmetele kelle kontaktid on avalikustatud lehel http://www.lyganuse.ee/vallavolikogu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.