Ametlik mKool väljas!

2011 aasta märtsis tulid noored Garage48 üritusel välja lahendusega mKool, millele sai ka oma hinnang antud. Hetkel leiab Androidi telefonile poest 4 erinevat rakendust:

 Ametliku rakenduse äratundmine ei tohiks keeruline olla. Tegemist on alles algversiooniga, mis võib sisaldada veel vigu ning sellepärast oodatakse kasutajate tagasisidet. Kindlasti maksab tähele panna ka seda, et erinevalt mitteametlikest rakendustest, et toeta see Androidi versioone 2.  vaid peab olema 4.0 või uuem. Kõige suurem puudus on kindlasti võimalus mID kaudu sisselogimise puudumine, sest inimesed kes kasutavad paroolide meelespidajaid, ei saa seda mugavalt kasutada.

Loomulikult sai ka ise see rakendus ära proovitud, et teada saada, kas see õigustab oma kuutasu. Peab ütlema, et rakendus ise on väga hästi tehtud ning täiesti arusaadav. Suvel on muidugi väga raske objektiivset kasutamiskogemust anda, sest seal ei toimu ju midagi ning Koolitööde AS oleks võinud selle testimise teha siiski kooliajale, kuid nad tahavad selle eest juba siis raha saada ning see on neist suhteliselt omakasupüüdlik, aga kuna tegemist on erafirmaga, siis on see ka arusaadav.
Hetkel on Koolitööde AS-l väljas juba 3 tasulit teenust: Popipatrull, Nädalaraport ning nüüd ka mKool. Kui nüüd praktiliselt mõelda, siis ainukesena osutub neist praktiliseks Nädalaraport.  Kõik teavad omast käest, kui palju kasutatakse eKooli kodulehte – väga vähe. Põhiline puudus on muidugi see, et õpetajad ei ole ise kuigi interaktiivsed ning sellepärast ei saa ka pakutavaid teenuseid kasutada. Kuidas ma saan kasutada popipatrulli, kui ma tean, et laps puudub koolist, kirjutan puudumisteate ning saadan ära. Kõik õpetajad määravad lapse puudujaks ning see on niikaua põhjusteta, kuni klassijuhataja selle põhjusega puudumiseks minu puudumisteate põhjal määrab, aga kuna see võib toimuda alles järgmine päev või isegi veel hiljem, siis puudub sellel teavitusel mõte. Olen kohanud ka seda, et hinded pannakse kirja märkustena või hoopis pühapäeva hilisõhtul, seega ei ole mingisugust mõtet olla aktiivselt selle leheküljega ühenduses kui ka sissekanded ei toimu interaktiivselt. Tegelikkuses võiks olla iga õpetaja sissekande juures selline kastikene, millesse õpetaja saab sissekande tegemise korral ka oma sissekande ekirja või minu poolest kasvõi SMSga saata teate lapsevanematele, et nad tuleksid siis ekooli kasutama ja õpilase käekäiguga tutvuma (selline asi võiks olla näiteks märkuse või negatiivse hinde korral, kui õpetaja tahab sellele telepanu pöörata). Niikaua, kuni kõik asjad saab telefoni teel või Facebooki kaudu aetud, on väga raske lapsevanemates huvi tekitada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.