-20 kraadise külmaga toimuvad õppetunnid õues!

Maidla Kooli sai esitatud järelepärimine:

Tere!

Palun selgitust, miks toimus eile, 07.01.2015 viies õppetund ajavahemikul 12.40-13.25 kui tunniplaani kohaselt oli IV klassi kehaline kasvatus, õues.
Vastavalt sotsiaalministri määrusele Tervisekaitsenõuded kooli päevakavale ja õppekorraldusele § 9 punkt 5 lõige 1, tohib tunde läbi viia kuni – 10 kraadise tegeliku temperatuuriga (https://teuli.net/?p=870/). Vastavalt Ilmateenistuse mõõtmistulemustele oli Kirde-Eestis 07.01.2015 kell 13.00 tegelik õhutemperatuur -19 ja -20 kraadi, mis vabastaks lapsed isegi koolipäevast, rääkimata kehalise kasvatuse tunnist, mis viiakse õpetaja omavolil läbi õues!
Määruses on veel tegemist Eesti meteoroloogia ja hüdroloogiainstituudiga, mis nüüd tegutseb Ilmateenistuse nime all, omavad siiski nemad kalibreeritud seadmeid õhutemperatuuri määramiseks ning laste tervise seisukohalt peaks antud reegleid täpselt järgima. Sooviksin teada, millised kalibreeritud õhutemperatuuri määratlemise seadmed on Maidla Kooli käsutuses, et need erinevad niivõrd riikliku ilmateenistuse omadest?
Sotsiaalministrit on antud veast teavitatud.

Uljam Teuli

One Reply to “-20 kraadise külmaga toimuvad õppetunnid õues!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.